‘IK DENK SOMS DAT DÉ WAARHEID NIET BESTAAT, ALLEEN MAAR VERSIES VAN DE FEITEN DIE BOVENAL IETS VERTELLEN OVER DEGENE DIE ZE UITSPREEKT, EN MENSEN HOREN ALLEEN DATGENE WAT ZE KUNNEN HOREN, OF WILLEN HOREN, EN SOMS IS DAT HET ZELFDE.’

-Dat ik u kus-

Blog Studio Mariska Jagt Interior Design

Zwoele avonden, op je slippertjes de deur uitgaan zonder te hoeven na te denken of je nog iets mee moet nemen tegen de kou. Blauwe luchten, een vrolijke zon, vriendelijke gezichten, je voeten in het zand….boy oh boy….I love summer!

Vier weken zomer vieren, wat een luxe! Dit jaar heb ik er met volle teugen van genoten: eerst mijn hoofd volledig leeg maken en dan opnieuw te vullen met nieuwe ideeën. Inspiratie opdoen om energiek nieuwe projecten op te pakken! Tijd om te deken, om aandacht te schenken, te voelen en te zien: de omgeving in al haar facetten in me op te nemen. De kleuren, de vormen, de structuren en de intensiteit van geuren, die alle tezamen een mooi palet vormen! Complete rust om ook weer eens toe te komen aan het stapeltje boeken dat al een tijdje gewillig op me ligt te wachten. En dat alles in combinatie met het onbevangen en vrolijke karakter van de mensen om me heen, WAUW…wat een intens gevoel van geluk overstroomde me afgelopen zomer!

Dit jaar ben ik afgereisd naar Griekenland, een bijzonder land en zeker op dit moment. Prachtige natuur, heerlijke warme dagen en een fijn briesje voor de nodige verkoeling, vriendelijk mensen die blij zijn met je komst, kleine gehuchtjes die je jaren terugwerpen in de tijd…..

Naast het intense genieten en geluk, maakte het reisje me ook bewust van een aantal dingen en dat leverde soms een nederig gevoel op: wat een bofkont ben ik met mijn relatief onbezorgde leventje! Mocht ik me eigenlijk wel zo gelukkig voelen nu ik op sommige momenten omringd werd door zoveel ellende en onzekerheid van de vluchtelingen enerzijds, waarbij hordes mensen op zoek zijn naar een betere toekomst en meer geluk. En anderzijds de Grieken zelf die naar alle waarschijnlijkheid al genoeg hadden aan hun eigen problemen en daar nu boven op ook nog eens een geweldig complex probleem op hun bordje krijgen met een nauwelijks ondersteunende EU. Daarbij moest ik denken aan het volgende citaat: ‘Ik wil redden wat er te redden valt, mijzelf bijvoorbeeld, ik wil weten wat ik waard ben, kiezen voor wat klopt en goed is, geloven dat dat mag. Ik denk: dat is het, ik wil durven, eindelijk. Ja.”-Griet op de Beeck- Wat zou ik doen in een situatie als die van hen? Ik vind het me moeilijk voor te stellen hoe het is om te leven in ondraaglijke angst en onzekerheid….

Eén ding is me deze zomer nog duidelijker geworden: even wat afstand nemen geeft je nieuwe inspiratie en inzichten. De absolute waarheid bestaat niet daarnaast bracht deze zomer me nog meer kracht en het besef te durven en ook te mogen dromen!

Op naar het creëren van nog mooiere dingen!