SALON DE RESIDENCE

Blog Studio Mariska Jagt Interior Design

Vorige week was de eerste editie van de Salon de Residence in het Singermuseum in Laren. Een nieuw interieur-event, ook nieuw in concept en stijl. Eindelijk een keer een andere insteek, leuk! Het Singermuseum omgebouwd in een woning met 11 stijlkamers, alle ingericht door een ontwerper. Samen vormen de kamers een compleet huis. Leveranciers mochten wel leveren, maar niet aanwezig zijn, enkel de ontwerper en zijn of haar hulptroepen. Dat leverde een vriendelijk, niet puur commercieel gedreven, event op. Ook de PR zat briljant in elkaar, want weken van te voren kreeg ik een gevoel dat ik écht moest gaan, dat ik anders iets heel bijzonders zou missen. Mijn complimenten voor het ‘hypen’ van het nieuwe event!

De Residence heeft afgelopen tijd een mooie sprong gemaakt en heeft een heel eigen karakter en vernieuwende stijl gekregen. Een karakter met veel kleur, patronen, gedurfdheid en charme. Zoals ik voorheen eigenlijk zelden het magazine inkeek, koop ik het tegenwoordig met grote regelmaat, ondanks dat ikzelf heel anders ontwerp. Dit omdat het een onderscheidend karakter heeft. Maar dit alles kun je ook met een gerust hart overlaten aan Miluska, zij kan dat als geen ander! Een stijlvol magazine én event met een evenzo stijlvolle eindredactrice. Well done!

Samen met mijn collega’s reisden we afgelopen vrijdag dan ook af naar het altijd plezierige Laren. Geen lange wachtrijen voor het Singer, ondanks dat het binnen druk was. De routing was heel fijn, want je werd ‘geleid’ door de vrolijke stoffengalerij en vervolgens door het huis. Zonder te hoeven zoeken, kon ik volledig opgaan in wat ik zag en dat was veel in een korte tijd. En ik zou ik niet zijn, als ik daarbij ook een kritische kanttekening heb. De ruimtes vond ik persoonlijk te klein voor het soort interieur. Deze interieurs verdienden wat meer ruimte en grootsheid, dit omdat ze zelf ook groots in ontwerp waren. Nu ben ik zelf wellicht snel gevoelig voor teveel ‘prikkels’, maar ik denk dat als je (letterlijk) meer afstand zou kunnen nemen, je het interieur en alles wat daarbinnen zich afspeelt beter in je op zou kunnen nemen. Want het niveau van de stoffen, meubels, verlichting en accessoires was hoog! Mooi afgewerkt, heerlijke luxe materialen, daar word ik blij van. En zeker nu ik mijn eigen producten ontwerp, ben ik nog meer geïnteresseerd naar de verschillende mogelijkheden en afwerkingen!

Ook het zien van veel bekenden uit het vakgebied was erg inspirerend en natuurlijk ook gezellig! Als afsluiter een wijntje drinken bij George is altijd een goed idee en sloot deze inspirerende dag perfect af!