MY FAVOURITE WORDS ARE POSSIBILITIES, OPPORTUNITIES AND CURIOSITY. I THINK IF YOU ARE CURIOUS, YOU CREATE OPPORTUNITIES, AND THEN IF YOU OPEN THE DOORS, YOU CREATE POSSIBILITIES.

– Mario Testino –

Blog Studio Mariska Jagt Interior Design

Als je het nieuws volgt, krijg je soms het gevoel dat de wereld volledig bedorven is, althans vooral de mensheid die gebruik maakt van deze wereld. Er zijn inmiddels dagen bedacht om even stil te staan bij bijvoorbeeld verdraagzaamheid of liefde. Is dat niet de wereld op zijn kop?

Toch heb ik een ongelooflijke nieuwsgierigheid om nieuwe werelden, nieuwe culturen, nieuwe mensen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken! De wereld is zo ontzettend groot en ook heel mooi en er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden en kansen. Alleen moet je ze wel willen zien. Ik weiger dan ook om in dit leven te staan vol wantrouwen, haat en nijd. Ik accepteer dan maar dat ik daarin teleurgesteld zal worden, maar de schoonheid van mensen en dingen wil ik wel heel graag zien. Daarom stort ik me spontaan in nieuwe avonturen om vervolgens alles gretig in me op te nemen, om te leren, om te ervaren, om te proeven, om te voelen!

Dat was ook de reden om mee te gaan met de handelsmissie naar Dubai vorige week. Vijf volle dagen, vier korte nachten, maar wat heb ik in alle opzichten hiervan genoten. Het heeft me een aantal belangrijke zaken gebracht, namelijk heel veel bijzondere, dierbare en warme ontmoetingen met boeiende lieve personen die allemaal openstonden om een inkijkje te geven in hun leven, om te luisteren, om graag te willen delen, om te geven.

Daarnaast gaf het me een ongelooflijk gevoel van vrijheid, kracht en inspiratie. Vrijheid omdat je even uit je dagelijkse routine wordt gehaald en alles met een nieuwe blik kunt bekijken. Kracht omdat Dubai het land van de mogelijkheden lijkt. Ondernemersdrift wordt dan ook omarmd en alles lijkt, nee is maakbaar! En een hoofd boordevol nieuwe inspiratie heb ik gekregen door de totaal beleving.

De steden Dubai en Abu Dabi heb ik aangedaan deze dagen. Twee steden te midden van één grote zandbak, een prachtige zandbak om in te spelen, om luchtkastelen te bouwen. Want hoe is het toch mogelijk dat er te midden van een enorme woestijn zoveel is gecreëerd, georganiseerd en gearrangeerd. Het komt in eerste instantie onwezenlijk over. Je moet jezelf helemaal loslaten van al je thuisgevoelens! Torens na torens worden gebouwd, en de één is nog indrukwekkender dan de andere. Maar dan komt toch de vraag naar voren, waarom er niemand is, die echt iets nieuws of anders durft? Opvallend is, is dat de stijl van de panden en de interieurs nagenoeg hetzelfde is, alleen net even iets luxer en duurder dan bij de buurman.

Ook zie je een omgeving van uitersten: flessen champagne naast de no-alcohol policy, openlucht nachtclubs met continu blazende aircosysteem om de 45 graden toch iets naar beneden te brengen naast de zonnepanelen in de woestijn, escort dames op hoge hakken en korte rokjes naast de zwart gesluierde dames, een energiezuinige zichzelf bedruipende stad naast de Astin Martins en Lamborghinies die op de parkeerplaats geparkeerd staan. WoW, welhaast bizar, wat een land, wat een land! Als designer moet je Dubai ervaren hebben!

De dagen voelden als een wervelstorm, een prachtige wervelstorm die ik niet had willen missen, want wat voelde ik mij in een warm bad. Dank dank, nogmaals dank voor een onvergetelijke ervaring!