IDENTIFY THE ESSENTIAL

Blog Studio Mariska Jagt Interior Design

Afgelopen maanden werden weer de nodige beurzen op het gebied van interior design gehouden, zoals Maison & Object Paris, Design Week Stockholm, Design Icons Amsterdam, IMM Cologne Keulen en meer. Uiteraard was ik erbij op zoek naar nieuwe inspiratie, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor opdrachtgevers. En die nieuwe inspiratie krijgen, dat is meer dan gelukt! Wat een heerlijk werk heb ik toch! De wereld over mogen reizen voor opdrachtgevers en voor inspiratie, kennismaken met de verschillende culturen en de verschillende (be)leefwerelden op het gebied van design. Het lijkt een oneindige wereld van mogelijkheden! De kunst is om tussen alles wat wordt aangeboden dat eruit te pikken dat past bij onze opdrachtgever én bij ons, zodat ieder project uniek en persoonlijk wordt.

Het thema van Maison & Object was ‘Wild’. Dat alleen al vind ik de moeite waard. Dit thema kwam terug in nog meer gebruik van natuurlijke materialen, als hout, linnen, marmer en daar ben ik alleen maar voorstander van! Ook was hier te zien dat de natuur letterlijk in huis gehaald wordt, dus tijd om toch echt iets te gaan doen aan mijn groene vingers-J. Nog meer natuur?! Sinds mensenheugenis zijn dieren terug te vinden in onze interieurs. Schapenvachtjes blijven oh zo lekker en opgezette dieren in verschillende hoedanigheden blijven in interieurs, maar veel gerenommeerde ontwerpers creëren op dit moment producten direct geïnspireerd door dieren.

‘Vat alles niet te serieus op, breng meer levendigheid en gekkigheid in jouw leven’ was het motto van IMM Cologne. Veel kleur was te zien, en vooral oker, dat is echt dé kleur van het moment. Overigens blauw is helemaal hip and happening bij de inspirerende ontwerpers van het moment. Het warme diep denimblauw vind ik persoonlijk erg prachtig. Verder waren er zoals bij Cassina klassieke designs in een nieuw jasje gestoken, als de ontwerpen van Rietveld. Daarnaast waren er ook nieuwe merken te ontdekken als Petite Friture, waar ieder product een eigen verhaal heeft, leuk inspirerend concept! Story-telling doet het sowieso goed, in elke branche.

In Stockholm was de Design Week. Uiteraard vooral Scandinavisch design. De pastelkleuren blijven bij dit soort design en uiteraard veel zwart wit. Gekleurd glas zie je opkomen, in de kleuren brons, zwart en grijs, ‘errug’ mooi! De lamp van Pulpo de Oda Big wil ik definitely hebben! Pulpo is sowieso een mooi merk. Een ander Scandinavisch merk dat me erg aanspreekt is New Works.

Wat een prachtig begin van het nieuwe jaar! En te bedenken dat Milaan nog moet komen. Zin in!