CREATE YOUR OWN STYLE AND LET IT BE UNIQUE FOR YOURSELF

Het meest bijzondere in mijn werk vind ik dat je als interior designer gedurende een periode een heel intens pad bewandelt met je opdrachtgever. Zeker als het gaat om een woonhuis. Je stapt echt letterlijk in de wereld van iemand anders. Het is een prachtig proces om te mogen ervaren dat je steeds meer gevoel krijgt met iemands persoonlijkheid en de uitdaging is dit te vertalen naar een interieur dat perfect bij deze persoon past. Mijn overtuiging is namelijk dat je niet klakkeloos een interieur uit een catalogus zou moeten halen, of een interieur ontwerpen waarbij je eigenlijk van te voren exact weet wat je gaat krijgen. Dat wil toch niemand zou ik denken? Dadelijk heb je precies hetzelfde ontwerp als je buren, of wellicht als de hele straat. AAAAHHHHHHHHH HELLUP!!!!!

Voor mij is een ontwerp geslaagd als het aansluit bij de persoonlijkheid van de bewoner, zodat je als bewoner je ook daadwerkelijk thuis voelt in je eigen huis en dat dit een verhaal vertelt, zijn verhaal. Daarom is het volgens mij ook bijzonder belangrijk dat je items in je interieur integreert die een verhaal hebben. Dat betekent overigens niet dat je interieur een ratjetoe moet zijn van allemaal verzameldingen, zeker niet. Maar hoe leuk is het als je naar het schilderij kijkt boven de bank, dat je denkt aan het hele fijne en bijzondere moment dat je met je geliefde had in Frankrijk toen die zomer…..en het mee naar huis nam, omdat je beiden spontaan verliefd werd…..op het schilderij! Of een prachtige ketting die al generaties meegaat een bijzonder plekje geven, zodat het ook een kunstwerk vormt.

Zo vind ik het ook interessant om oud met nieuw te combineren. Antieke of vintage meubels geven soms nét een stukje extra aan een strak interieur. Het maakt het interieur net wat spannender, maar daarnaast zorgt het ook voor warmte en brengt het een verhaal. Want waar is dat kastje eigenlijk allemaal geweest en waar en bij wie heeft het nog meer gestaan?

Daarom geloof ik ook niet in trends. Trends zijn namelijk vergankelijk. Creëer je eigen stijl en ontwikkel die in de loop van de jaren, zodat die je volledig past. Mijn missie als ontwerper is het om jouw persoonlijkheid te leren kennen, je te kunnen ‘voelen’, om vervolgens dit te mixen met mijn stijl, zodat het een geheel eigen stijl wordt. Hoe mooi is dat! Geen dertien-in-een-dozijn-interieur, geen interieur dat al op de plank lag, maar een uniek en persoonlijk ontwerp! Als ik de twinkeling in de ogen zie bij mijn opdrachtgever wanneer we de woning opleveren, dan krijg ik oprecht een warm gevoel in mijn hart. Dat is waar ik het voor doe!