HOSPITALITY FROM SERVICE TO EXPERIENCE

Vaak wordt aan mij gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Eén van mijn grootste inspiratiebronnen is/zijn hotels en dan over de hele wereld. Daarom kies ik ook altijd zorgvuldig mijn hotel uit waar ik verblijf. Daarbij vermijd ik de standaard keten-hotels, maar ben ik juist op zoek naar de bijzondere pareltjes die me energie en nieuwe inspiratie geven.

Het is mooi te ervaren hoe de hotelwereld zich ontwikkelt en zo zie je de afgelopen tijd een aantal vernieuwingen in de markt.

Het persoonlijke karakter wordt steeds belangrijker en dat is een hele prettige ontwikkeling vind ik. De kunstmatige horecaglimlach maakt plaats voor mensen met een groot gevoel voor het individu. Daarnaast komt er meer personeel met verschillende karakters waardoor er kleur wordt gegeven aan een hotel.

Ook ontstaan er steeds meer hotelconcepten en zijn standaarden, als beperkte ontbijttijden, minimale kamerafmetingen en minibar op de schop gegaan en gaan de technische ontwikkelingen in een razend tempo waardoor er steeds meer vernieuwende snufjes worden toegevoegd. Een tv is inmiddels eigenlijk al een overbodig iets op de kamer, omdat iedereen zijn eigen device bij zich heeft tegenwoordig.

Er wordt ook een heel bewust gekozen tussen luxe of budget. Het middensegment – het 3* hotel – verdwijnt langzamerhand. Zo komt het persoonlijke karakter van een hotel steeds meer naar voren en dit wordt erg gewaardeerd door gasten. CitizenM is hier de voorloper in geweest!

Omdat men niet meer werkt op de kamer, maar graag tussen de locals in de lobby of bar wil zitten werken, worden de hotelkamers kleiner en is er meer aandacht voor het uiterlijk van de algemene ruimtes als de lobby en de bar. De hotelbar wordt gelukkig ook steeds populairder. Zo doet Amsterdam inmiddels goed mee met de wereldsteden als Londen en New York. Dit omdat men bereid is te betalen voor een stukje extra service nu de economie weer draait.

Hoewel de kamers kleiner worden, worden de badkamers juist groter en maakt het bad in combinatie met een douche plaats voor een heerlijke ruime regendouche. De trend is dat er meer aandacht is voor meer rust, het lichaam en de geest. Daarom wordt er ook meer aandacht besteedt aan details van verzorgingsspulletjes, het linnen en de wellness.

Met deze ontwikkelingen kan ik als designer alleen maar blij zijn, want de persoonlijkheid, daar gaat het voor mijn gevoel om. Zo krijg je tenminste hotels met een bijzonder en uniek karakter en lijken de dertien-in-een-dozijn-hotels goddank te verdwijnen! Wat van massa en vanzelfsprekendheid, neuh daar hou ik zeker niet van!