When autumn darkness falls, what we will remember are the small acts of kindness: a cake, a hug, an invitation to talk and every single rose.

Blog Studio Mariska Jagt

Wat was het heerlijk dat de zomer zich uitstrekte tot begin oktober. Maar stiekem verlangde ik naar de wisseling van de wacht. De herfst is zo inspirerend en de natuur toont juist in deze periode al haar kracht: ze tovert kleurpaletten waarvan een interieur designer alleen maar kan dromen. Wat is het toch heerlijk om in een land te wonen, waar de seizoenen elkaar zo mooi afwisselen ook al lijkt het tempo hier in veranderd.

Als de herfst haar intrede doet, worden de avonden langer en zakt de temperatuur. Dit betekent dat we het leven binnen weer veel belangrijker vinden. Door met extra aandacht te kijken naar ruimtes waar de eetkamer en/of leefkeuken zich bevindt, kan het ontspannen gevoel van de zomer nog lang voortduren binnen in je huis. Jonge gezinnen leven eigenlijk voornamelijk in de keuken. Daar gebeurt het! Lange eettafels die niet alleen dienen om aan te eten, maar multifunctioneel zijn en onder meer gebruikt worden als borrelplek, een plek om spelletjes te doen, huiswerk te maken of gewoon: om er aan te werken. De nuances in het interieur kun je aanpassen door diepere warme tinten te gebruiken in accessoires als donkerblauw, grijsblauw, donkergroen en oker.

Mijns inziens is het van belang dat een interieur een verhaal vertelt, een persoonlijk verhaal, namelijk dat van jou als bewoner. Mijn ervaring leert dat een interieur helemaal jou wordt als je zaken toevoegt die je hebt meegenomen of gekocht op net die speciale reis of om die speciale herinnering in leven te houden. Pure materialen als hout, linnen, katoen en natuursteen kunnen zoveel meer sfeer en leven geven aan het interieur dan kunststof en de polyesters. Mijn opdrachtgevers vinden dat mijn kracht als ontwerper hierin schuilt: jouw persoonlijke verhaal vertalen naar jouw interieur.

Met een aantal kleine aanpassingen kun je ook zelf al veel bereiken in je huis. Loop de volgende punten eens langs.

1)  Denk GROOT voor ruimte en rust:
Je kunt beter minder en grotere meubels in je woning zetten, dan meer en kleinere meubels. Het eerst zorgt voor rust en ruimte in je huis. Het tweede maakt juist onrustig en rommelig. Dus kies juist wel die grote bank, of die grote eettafel. Het maakt je woning rijker!

2)  Pure stoffen voor een weldadig gevoel:
Graag investeer ik zelf in kussens en plaids die tijdloos én van een goede kwaliteit zijn. Kussens kun je altijd wisselen en combineren en zo krijg je toch net weer een heel ander interieur. Het nieuwe label Studio Ruf kwam ik tegen. Prachtig! Heerlijke grof geweven kussens en dekens, gemaakt in de beste weverij van Marokko!

3)  Unieke accessoires
Zelf hou ik niet van teveel ditjes en datjes, maar een paar hele mooie en bijzondere accessoires zijn zeker een toegevoegde waarde voor het interieur. Het maakt het interieur persoonlijk en uniek. Denk aan grote vazen van keramiek of gerookt glas. Of houten voorwerpen of beelden die een eigenheid uitstralen. Of items die je zelf gevonden hebt op die mooie strandvakantie.

4)  Een beetje zon in huis
Met her en der een plantje in huis heb ik niets. Maar van een aparte kamer als bijvoorbeeld een loungekamer of serre met een he-le-boel planten word ik heel enthousiast Dus zet je hele verzameling planten in één ruimte. Zo wordt dat de unieke kamer in het huis die zorgt voor een relaxt vrolijk zomers gevoel!

Where your personality meets my signature.