EXPEDITIE KILIMANJARO – IF IT DOESN’T CHALLENGE YOU IT WON’T CHANGE YOU

Vroeger als klein meisje schreef ik me vaak in voor allerlei expedities, de Camel Troffee, Noordpool-expeditie, maar ik werd steeds afgewezen omdat ik te jong was… tssss 14 jaar vond ik toch echt een mooie leeftijd om deel te nemen. Gelukkig, achteraf, werd daar door de organisaties anders over gedacht. Ik houd ontzettend van uitdagingen en van het spanningsveld opzoeken in het leven. Het geeft me positieve energie en kracht. Een gevoel van trots als je datgene bereikt hebt waarvan je gedacht had het nooit te zullen bereiken.

Daarnaast is ‘goed doen’ voor de maatschappij een terugkomend onderwerp in mijn huidige bestaan. Ik houd van mijn werk, iedere dag vind ik het weer een feestje om prachtige ontwerpen te creëren en om een bedrijf te runnen, maar er knaagt al een tijdje aan me dat ik niet écht iets substantieels bijdraag aan de maatschappij. Tuurlijk geef ik mijn opdrachtgevers vaak een gelukkig gevoel met het creëren van hun droomplek, maar dat is toch echt van een andere orde dan bijvoorbeeld een stichting opzetten om kinderen in Kosovo te voorzien van medicijnen, of om de oceaan ‘schoon’ te maken, of om het dierenleed aan te pakken. Ook al ben je als individu maar een druppel op de gloeiende plaat en lijkt het maar een heel klein verschil te maken, het maakt wél degelijk een verschil! Je kunt ook niets doen en afwachten….Als iedereen op deze wereld wat terug zou doen voor de maatschappij, zou het leven er dan niet veel fraaier uitzien?

Een half jaar geleden werd mij gevraagd of ik mee op expeditie wilde, om de top (5895m) van de Kilimanjaro te bereiken, voor het goede doel. De twee werelden waar mijn voorliefde ligt komen hierin samen en dus hoefde ik geen moment te aarzelen om ja te zeggen! Ik omarm het initiatief van Allsafe Secondary School met de Climb4school, waarbij er geld wordt ingezameld door ‘te klimmen’. Het geld komt ten goede aan gebouwen, meubilair, lesmateriaal, betaling leraren en elke dag lunch voor de leerlingen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, zodat de kinderen daar niet hoeven te werken na de basisschool, maar kunnen leren. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat ieder jaar dat een kind onderwijs krijgt, op latere leeftijd 8% extra inkomen oplevert. De scholen worden gebouwd door mensen uit de sloppenwijk, zodat zij baat hebben bij de bouw vanwege de werkverschaffing.

21 september dit jaar is het zover. Dan starten we met 25 man aan de voet van de Kilimanjaro. De tocht duurt 6 dagen. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Ik heb er onwijs veel zin in en ben benieuwd wat het me persoonlijk gaat brengen. Waar ik het meest tegenop zie zijn de kou en de grote hoogte. Kou klinkt zo klein, misschien is dat het ook, maar voor mij is het iets groots. Ik ben een keer zwaar onderkoeld geweest, tijdens een lawineongeluk en sindsdien vind ik kou echt minder fijn. Maar het weerhoud me niet. Ik ga ervoor!! Kilimanjaro here I come!!

Uiteraard stel ik het bijzonder op prijs als je me wilt steunen. Je kunt me sponsoren en ieder bedrag is welkom! Klik op www.allsafe.nl/over-allsafe/climb4school. Bij voorbaat hartelijk dank voor je support!